Homme algab esimene Pühalepa muusikafestival

16.08.2012
17.-19. augustil leiab Hiiumaal, Pühalepa kirikus aset esimene Pühalepa muusikafestival. Kavas on nii vanamuusika kui Hiiumaalt pärit helilooja Erkki-Sven Tüüri looming.

Reedel, 17. augustil kell 19 toimub Hiiumaal Pühalepa kirikus Pühalepa muusikafestivali avakontsert, mis toob kuulajateni suurepärast muusikat prantsuse õukonnaheliloojatelt.

Laupäeval, 18. augustil saab nautida ühte saksa baroki kaunimat pärli - J.H.Scheini „Israelis brünnlein“ ning Erkki-Sven Tüüri autorikontserti.

„Scheini teose „Israelis brünnlein“ esitamine on imeline reis tagasi 17. sajandisse ning see on täis muusikalisi üllatusi,“ ütles Hollandi tippdirigent Jos van Veldhoven, kelle dirigeerimisel teos nii Hiiumaal (18.08 kell 15) kui Tallinna Jaani kirikus (19.08 kell 15) ettekandele tuleb.

Teose esitab selleks spetsiaalselt kokku pandud kõrgetasemeline projektkoosseis, mis koosneb lisaks eestlastele laulajtest Den Haagi ja Amsterdami konservatooriumist. Kaastegevad Ene Salumäe (orel), Tõnu Jõesaar (viola da gambal) ja Robert Staak (theorb). Proovid Jos van Veldhoveni juhendamisel on toimunud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias alates esmaspäevast.

Erkki-Sven Tüüri autorikontserdil kõlavad Pühalepa kirikus helilooja instrumentaalteosed Eesti noorema generatsiooni tõusvate tähtede esituses – klaveril Johan Randvere, tšellol Theodor Sink, viiulil Kaia Voitka ja klarnetil Margus Parind.

Pühalepa muusikafestivali kunstiline juht on dirigent Endrik Üksvärav. Festivali korraldajad on MTÜ Kerema Kultuurikoda ja MTÜ Collegium Musicale. Festival toimub koostöös Pühalepa Vallavalitsusega.

Pühalepa festivali korraldamist toetavad: Pühalepa vallavalitsus, Hasartmängumaksu nõukogu, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Unique hotels, Hollandi Kuningriigi Suursaatkond Tallinnas, Kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgrupp, Digitrükk OÜ, Liviko, Selver, MTÜ Hiiumaa Kultuuri Selts, Goethe Instituut, raadio Kadi, Postimees, Klassikaraadio, Olde Hansa, Allika hostel, Paler PT OÜ ja Margus Mändmets.

Piletid müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal.

Festivali täpne kava ja lisainfo on leitav SIIT

Uudiste arhiiv