Suitsetamispiirang tuleb taas riigikogus arutusele

11.01.2005
Parlamendi sotsiaalkomisjoni esimehe Mai Treiali sõnul jätkab riigikogu aasta esimestel kuudel suitsetamist piirava eelnõu arutamist, kirjutab Postimees.
Avalikus kohas suitsetamisele ja tubakatoodete müügile karmimad piirangud kehtestava tubakaseaduse eelnõu oli esimesel lugemisel möödunud aasta mais.
Treiali sõnul ei ole järgnenud poole aasta pikkuse pausi põhjus siiski mitte huvi-, vaid ajapuudus. «Sotsiaalkomisjon oli terve eelmise poolaasta hõivatud riigieelarvega seotud eelnõudega ja mitme teise teema jaoks ei jätkunud paraku aega,» põhjendas ta.
Ka sotsiaalminister Marko Pomerants tunnistas, et esialgne kava kehtestada uus tubakaseadus 2004. aastal osutus liiga optimistlikuks. «Kindel on see, et valitsuse seisukoht on muutumatu ja seal, kus inimesed söövad, ei pea samal ajal suitsu tegema,» ütles ta.
Eelnõu järgi tohib toitlustuskohtades, sealhulgas baarides, suitsetada vaid siis, kui suitsetajatele on olemas eraldi ruum. Keelatud on suitsetamine töökohtades, jalakäijate tunnelites ja korterelamu trepikodades.

EPL

Uudiste arhiiv