Hubane veinipaik

13.10.2007
Rahulik ja vaikne õhkkond ning rikkalik veinivalik – mida sa hing üheks õdusaks äraolemiseks veel tahta oskad.

Lohutades end teadmisega, et 80 protsenti inimestest ei tea veini valimisest ega selle täidlastest, ürdistest, sametistest, marjastest või kes teab veel missugustest järelmaitsetest midagi, teatan Mere puiesteel vinoteegi Vein & Seltskond asemel septembris avatud samalaadsesse asutusse Wine Lounge Tervisexi sisse astudes teenindajale, et mina tahan head veini ja paluks mulle seda nüüd soovitada.

Teenindaja ei hakka mu palve peale naerma ega aja mind vinoteegist minema, sest ilmselt käib minusuguseid veinisõpru, kes sellest joogist eriti midagi ei tea, seal rohkemgi. Selle asemel hakkab ta suunavate küsimustega välja selgitama, milline see vein siis olla võiks. Paistab, et ettekandja teab kogu sellest asjast tänuväärselt ja meeldivalt palju...

Vinoteegis saab veini tellida klaasiga või pudeliga. Menüüs on klaasiveinide all kirjas mõnikümmend veini nii valgete, punaste kui ka roosadena. Riiulil seina ääres, kust veini saab osta pudeliga, paistab neid aga sadu. Pudeliveini saab ka koju kaasa osta, ning paljusid neist poodidest ei leia. Veinid on välja valinud tuntud veinikonsultant Andre Peremees, kes korraldab samas ka veinikoolitusi.

Üks on kindel – toiduelamust siia vinoteeki otsima tulla ei tasu. Mingil määral süüa siiski saab. Menüüs on suupisted ja paar salatit, suppi ja pastat, mis valmivad alumisel korrusel asuva Scotland Yardi köögis, ent toidule pole selle koha puhul siiski põhirõhku pandud. Joogivalik on rikkalikum, veinide kõrval pakutakse muidki alkohoolseid jooke alustades õllest ja lõpetades absindiga.

Samas paigas ka varem tegutsenud vinoteegi betoonpõrand on asendunud puiduga ja seinad on saanud rõõmsama tooni. Laudadel värelevad küünlaleegid. Kõlareist kostab vaikne ja tagasihoidlik bossa, mis ei köida tähelepanu ega häiri. Aega saab veeta kahel korrusel, neist ülemise akendest avaneb vaade linna kõrgtornidele. Kõik see kokku muudab vinoteegi meeldivaks ja hubaseks ajaveetmispaigaks.

Kliendidki tunduvad olevat viisakamad ja veidi vanemad. Hilisteismelisi siin aega veetmas ette ei kujuta ja õnneks on viienda korruse ilmselt liiga kõrgeks hinnanud ka majast mööda voorivad Soome turistid.

Wine Lounge Tervisex

Mere pst 6E, V korrus

Avatud kella 14–01

- Klaas veini 35–90 kr
- Koorene kalasupp 70 kr
- Suur juustuvalik 125 kr
- Tšillipasta Tandoori kanafileega 95 kr
- Peakoka salat 110 kr
- Veinikoolitus 2000 kr + veinid (4–6 veini)


Foto: Marina Puskar
Agnes Männiste


http://www.tarbija24.ee/151007/esileht/olulised_teemad/tarbija24/toit/288883_foto.php#33

Uudiste arhiiv