Turistilt kasseeriti õlle eest üle 15 000 krooni

08.05.2006
Roomat külastanud võhiklikult turistilt kasseeris baariomanik õlle eest 990 eurot ehk üle 15 000 krooni, kirjutab Reuters.
Turist ostis kalli õlle Via Venetol asuvast baarist, kus keskmine õlle hind on tavaliselt kümne euro ehk umbes 160 krooni.

Üksinda reisinud turisti kutsus baari selle koha üleskiitja, kes samas talle ka õlut pakkus, öeldes, et see maksab 990 eurot.

Turist kauples hinna 490 euro ehk 7336 krooni peale, kuid omanik võttis mehe krediitkaardilt maha 990 eurot.

«Arvet nähes arvasin, et targem oleks see ära maksta. Kartsin, et kui ma ei maksa, võib minuga midagi halba juhtuda,» selgitas anonüümseks jääda soovinud turist Rooma linnapea kantseleis, kus seda kuritegu uuritakse.

Algselt püüdis mees kelmusest politseile teatada, kuid ta ei suutnud seal ennast arusaadavaks teha, sest keegi ei osanud inglise keelt.

Viimase viie aastaga on Roomat külastavate turistide arv kasvanud. Selle aasta aprillis külastas Igavest Linna 60 protsenti rohkem turiste kui möödunud aastal samal ajal.

Samas peavad külastajad igal sammul jälgima, et nad asjade eest õiglast hinda maksaksid. Nii oskavad paljud Roomat külastanud inimesed rääkida lugusid hiigelarveid esitavatest baaridest, restoranidest ja hotellidest.

Kuid need vested kahvatuvad lugude kõrval taksojuhtidest, kes võtavad lühikese sõidu eest sadu eurosid ja maksmisest keeldujad visatakse lihtsalt taksost välja.

http://www.postimees.ee/080506/esileht/midagi_erilist/200322.php

Uudiste arhiiv