Rohelise Tee Õhtu: Kodune kompostimine vihmaussidega

10.02.2016
Eesti Roheline Liikumine ja Tallinna Loomaaed kutsuvad Rohelise Tee Õhtule. Esimesel Tallinnas toimuval üritusel räägitakse ja näidatakse lähemalt, mis on vihmaussi- ehk vermikomposter.

Kindlasti oled mõelnud, mida teha toidujäätmete või kohvipaksuga? Kas lihtsalt prügikasti visata või hoopis eraldi sorteerida? Kasulikum ja ökoloogilisem on pidada toas sõbralikke koduloomi: sõnnikuusse, kes töötlevad orgaanilise aine väärtuslikuks kompostiks. Kogu protsess on looduslik, lihtne ja lõhnatu. Mujal maailmas on vihmausside abil komposti valmistamine (vermikompostimine) väga levinud, Eestis aga alles lapsekingades. Ussikomposter on hea lahendus biojäätmetest lahtisaamiseks.

Aruteluõhtu toimub teisipäeval, 17. veebruaril 2016 algusega kell 18 Tallinna Loomaaia Keskkonnahariduskeskuses, Ehitajate tee 150. Teemat tulevad tutvustama ussikauplejad ja MTÜ Must Kuld asutajad Markko Mäll (BioPro OÜ) ja Marko Kiisa (Loomadelutoas OÜ).

Tule kohale ja vaata oma silmaga, milline näeb välja ja kuidas toimib üks ussikomposter. Kohapeaö saab pista sõrmed mulda ja vaadata tõtt vihmaussidega (ka lapsed on väga oodatud!). Kohapeal saab endale ka koju ussikompostri osta. Nii saad ise oma biojäätmetest turvalist ja loodussõbralikku väetist toota.

Osalemisest saab teada anda veebipõhises vormis või Facebookis

Üritus on tasuta, kohapeal pakutakse kõigile kohaletulnutele sooja ja kosutavat maheteed!

skoor

3.5

Viimane kommentaar:

"Vähemalt korra aastas tuleb ikka sammud seada võrratult toredasse Tallinna Loomaaeda. Nii on olnud see järjepidevalt üle kolmekümne... (4.0)" Anna hinnang

Tallinn, Harjumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv