Veeda mõisapuhkus kaunites mõisates

20.11.2015
Mõisapuhkus pakub unustamatuid elamusi ja võimalusi nii nauditavaks puhkuseks kallima, pere ja lähedaste seltsis kui ka rikastavateks töökohtumisteks kolleegidega omanäolises mõisamiljöös. Veetes aega imelises mõisamiljöös saad Sa unustada argimured võttes aega iseenda ja oma pere jaoks kui ka rikastada suhteid sõprade ja kolleegidega.

Kui 20. sajandi algul oli Eestimaal üle 1200 mõisa, siis tänasel päeval on ajaloolistest mõisatest korras umbes sadakond, mis on ühtlasi ka atraktiivsed vaatamisväärsused.

Elustilist toob lugejani 32 kaunist ja eriilmelist Eestimaa mõisa ja lossi, mis on renoveeritud ja võetud kasutusele majutusasutustena. Valiku tegemisel on lähtutud mõisatest, mis pakuvad ööbimisvõimalusi, nii et igaüks meist saaks soovi korral veeta pika nädalalõpu või lühikese mõisapuhkuse meie kauni kodumaa imelistes mõisamiljöödes.

Kui Sulle tundub, et mõisapuhkus on midagi luksuslikku, kättesaadamatut ja kallist, et selle eest on mõttekas juba kuhugi eksootilisse paika reisida, siis lükkame selle arvamuse ümber tuues välja väga erinevaid mõisaid. Eestimaa kaunite mõisate hulgast leiab igaüks endale meelepärase – kes otsib luksuslikku, romantilist ja ehk ka muinasjutulikku mõisapuhkust; kes otsib tagasihoidlikumat, vaiksemat ja maalähedasemat lihtsust.

HARJUMAA MÕISAD
1. KÕUE MÕIS


Hind alates 128€ kahene tuba

Majutusasutus Kõue Mõis asub Kõue mõisa renoveeritud hoones, mis on üks vanemaid mõisaid Eestis ja mille ajalugu ulatub 13. sajandisse. Mõisat ümbritseb kaunis ajalooline tiikide ja lehtlatega park. Pooletunnise autosõidu kaugusel Tallinnast pakub mõis ideaalset võimalust põgeneda linnakärast.
Kõue mõisas asub 19 eriilmelise toaga butiikhotell, auhinnatud restoran Kaheksa Jalga koos veinikeldri ja sigaritoaga, raamatukogu ning privaatsaun sisebasseiniga. Külalised saavad imetleda kunstiteoseid ja mõisa raamatukogust laenutatud raamatut lugedes kamina ees lõõgastuda. Ballisaal ja teised väiksemad ruumid on sobilikud erinäoliste sündmuste läbiviimiseks.

Koduleht: www.kau.ee

2. PADISE MÕIS

Hind alates 79€ kahene tuba

Padise mõis asub Padise külas, millest vaid 50 meetri kaugusel on 13. sajandist pärit Padise kloostri varemed. Tiigi ja ajaloolise interjööriga hotell asub 18. sajandi mõisamajas, kus elas kunagi kuulus perekond von Ramm. Hoones on avatud hubane hotell 15 magamistoaga ning võrratuid maitseelamusi pakkuv a´la carte restoran.
Kõik hotelli Padise toad on kaunistatud stiilsete detailidega ja sisustatud elegantse mööbliga. Igas toas on istumisnurk ja tänapäevane vannituba koos hommikumantlite, tualetitarvete ja fööniga.
Igal hommikul saate nautida mitmekülgset Ameerika hommikusööki, mida serveeritakse ühes hotelli stiilsetest söögitubadest. Hotelli restoranis on saadaval suur valik traditsioonilisi Eesti roogasid.
See on koht, kus saad nautida maalähedast lihtsust kaunis mõisamiljöös. Kohapealt võite üürida jalgratta ja ümbruskonda avastada. Olemas on ka väike paat, millega võite tiigi peale minna.
Hea teada: Mõis võõrustab ka mitmeid heatasemelisi kammerkontserte, mille kohta saab täpsemat reklaami kultuurikavadest.

Koduleht: www.padisemois.ee

3. RAVILA MÕIS

Hind alates 60€ kahene tuba

Ravila Mõis asub Harjumaa lõunaosas, pakkudes oma külalistele võimalusi mitmekülgseks puhkuseks, ettevõtmisteks või erinevate ürituste korraldamiseks.
Ravila mõisas on ühissaun ja ööpäevaringselt avatud olev vastuvõtt. Samuti on mõisal aed. Lisaks on kohapeal mängude tuba, pakihoid ja laste mänguväljak. Mõisa härrastemaja sisehoov ja park on suurepäraseks kohaks pidulike sündmuste korraldamiseks.
Mõisa asukoht pakub mitmeid suurepäraseid võimalusi tutvumaks lähiümbruse kultuuri- ja loodusväärtustega. Kohapeal ja ümbruskonnas saab vaba aega sisustada mitmesuguste tegevustega, näiteks rattasõidu, kalapüügi ja matkamisega.

Koduleht: www.ravilamois.ee

4. SAUE MÕIS

Hind alates 99€ tuba.

Tallinna külje all, mõneminutilise autosõidu kaugusel asub 18. sajandist pärit kaunis Saue mõis, mida on iseloomustatud epiteetidega — Baltimaade kaunimaid ja väärtuslikumaid mõisaansambleid. Rohke stukkdekoori ja kunstmarmoriga kaunistatud mõisa saalides saab korraldada suurepärase ja meeldejääva pulmapeo, juubeli või seminari. Paljud pruutpaarid kasutavad võimalust korraldada registreerimise või laulatuse mõisa kaunis pargis. Samuti pakutakse ka majutust ja cateringide teenuseid.

Koduleht: www.sauemois.ee

LÄÄNE-VIRUMAA MÕISAD
5. ESSU MÕISA KÜLALISTEMAJA


Hind alates 19€/ külastaja

Kunda tee ääres paiknev Essu Mõisakompleks pakub külalistemaja teenuseid kuni 58. külastajale. Essu Mõisas on 18 kahe- ja kolmekohalist tuba ning külalistesmajas on 11 kahekohalist tuba.
Kompleks asetseb suures pargis ja koosneb mõisa peamajast, külalistemajast ning bowlinguklubist.

Koduleht: www.essumois.ee


6. PALMSE MÕISA KÜLALISTEMAJA

Hind alates 50€ kahene tuba

Lopsaka aiaga ümbritsetud Palmse mõisa külalistemaja asub Lahemaa rahvuspargis ning pakub privaatseid majutusruume suurepärase ajaloolise mõisa territooriumil.
Lihtsa, kuid maitseka puitmööbliga toad paiknevad 1820ndatel ehitatud valitsejamajas. Sviitides on soojades toonides kujundus, kaabeltelevisioon ja privaatne vannituba. Ülejäänud tubadega kaasnevad ühine vannituba ning maalähedases stiilis sisekujundus koos puitpõrandate ja talalagedega.

Palmse mõisa külalistemaja pakub juurdepääsu erinevatele jalutusradadele, tiikidele, puuviljaaiale, palmimajale ja linnaserehele. Lisatasu eest on võimalik kasutada sauna ja koosolekuruume.
Külalised saavad einestada Palmse mõisa kõrtsis, kus serveeritakse traditsioonilisi Eesti roogasid. Lisaks on olemas mänguväljak lastele.
Palmse mõisa külalistemaja on Võsu rannast 10 km kaugusel. Rakvere linn jääb 34 km kaugusele.

Koduleht: www.palmse.ee

7. SAGADI MÕISA HOTELL

Hind alates 80€ kahene tuba

Sagadi mõisakompleks asub Lahemaa servas, pakkudes oma külalistele mitmeid võimalusi puhkuseks ja töisteks ettevõtmisteks. Sagadis saad koguda elamusi kaunist ümbrusest, nautida mugavat majutust, suurepäraseid toiduelamusi ning hubast õhkkonda, aga ka avardada oma teadmisi metsast ja loodusest.

Sagadi hotell asub endises tallis kellatorni kõrval, millest on saanud selle mõisa sümbol. Mõisa ajalugu ulatub rohkem kui 500 aastat tagasi. Tänaseks on Sagadi mõisast kujunenud tuntud loodusharidus-, kultuuri- ja turismikeskus. Sind ootavad hotell, avarad superior toad, võõrastemaja koos kaminasaali ja saunaga, hubane restoran ja erinevad seminariruumid. Mõisa härrastemaja ja park on suurepäraseks kohaks pidulike sündmuste korraldamiseks.
Sagadi mõisakompleksi muudab haruldaseks tema terviklikkus. Suur kõrvalhoonete arv koos barokses sümmeetrias korrastatud mõisapargi ja tiikidega teevad Sagadi mõisakompleksist riikliku tähtsusega arhitektuurimälestise.
Sagadi mõisa väärtuslik minevikupärand toetab meie tänapäeva tegevusi selles metsakeskuses. Siin saate avardada oma teadmisi metsast ja loodusest, nautida ilusat maapiirkonda, mugavat majutust, suurepäraseid toiduelamusi ning kaunist ümbruskonda.

Koduleht: sagadi.ee

8. VIHULA MÕIS

Hind alates 69€ kahene tuba

Vihula Manor Country Club & Spa on Eesti põhjaranniku pärl, mis asub Läänemere kaldal keset Lahemaa Rahvuspargi puutumata loodust.
Elegantne 16. sajandist pärineval maavaldusel paiknev mõis pakub täiuslikku puhkust linnaelu askeldustest, ülimugavat peatuskohta ärireisil olles, õdusat keskkonda perekondlike pidustuse läbiviimiseks.

Vihula mõis pakub luksuslikku ja romantilist majutust erinevates ajaloolistes mõisahoonetes, igaüks oma võrratu sarmi ja omapäraga. Tagamõis, mis on vanim kõigist mõisahoonetest, pakub suurepärast vaadet mõisaansamblile ja jõele. Hotellitoad asuvad ka peahoone lähedal puidust ehitatud romantilises Tuvimajas ja vanas Pesuköögis, mis on kaunilt otse tiigi ääres. Samamoodi võib ööbida vanas Aidahoones ja Tõllakuuris, mis mõlemad paiknevad mõisapargis, vaatega teisel pool asuvale vanale õunaaiale.
Vihula mõisakompleks asub Eestis põhjarannikul vaid 90 km kaugusel Tallinnast. Vihula Mõisas on mitmesuguseid võimalusi oma vaba aja nautimiseks nii mõisamaadel kui Lahemaa Rahvuspargi maalilises looduses.

Koduleht: www.vihulamanor.com

LÄÄNEMAA MÕISAD
9. HAESKA MÕIS


Hind alates 40€ kahene tuba

Haeska mõis asub Lääne-Eestis Matsalu rahvuspargis. Hotell paikneb lihtsas kahekorruselises hoones, mis on ehitatud 18. sajandi alguses.
Mõisa Puhkemajas on 12 magamistuba 24 inimesele, koosoleku ja banketisaal, köök ja saun. Hoonet ümbritsevad iidsed tammed ja park. Haeska mõisamaja tubades on lihtne sisustus ja heledates pastelltoonides kujundus. Igas toas on privaatne dušiga vannituba ning küte. Hommikuti serveeritakse söögisaalis hommikueinet. Lõunasööki on võimalik tellida.

Koduleht: www.hot.ee/h/haeskamoi

10. SAARE MÕISA KÜLALISTEMAJA

Hind alates 45€ kahene tuba

Saare mõisa külalistemaja asub renoveeritud ajaloolises 19. sajandi mõisahoones ning pakub majutust erinevates ruumides. Külaliste käsutuses on WiFi-ühendus ja privaatne parkla. Tubades on lihtne mööbel ja soojades toonides sisustus. Igas toas on istumisnurk ning enamik tube on privaatse vannitoaga. Kõikidest tubadest avaneb vaade aeda.

Saare mõisa külalistemajal on aed koos grillimisvahenditega. Hoones on ka ühine salong ja suuskade hoiuruum. Kohapeal ja ümbruskonnas on võimalik vaba aega sisustada erinevate tegevustega, loodushuvilised saavad avastada lähikonnas asuvat matkarada ja linnuvaatlustorne, kultuurihuvilised külastada kodumajutuse kõrval asuvat Lyckholmi muuseumi.
Hommikuti pakutakse hommikusööki. Külalistemajal on ka hooajaline kohvik. Külalistel on võimalus kasutada ühist kööki. Lisaks on kohapeal rannarahva ajalugu tutvustav Lyckholmi muuseum.

Koduleht: www.saaremois.ee

IDA-VIRUMAA MÕISAD
11. KULDKARU MÕIS


Hind alates 40€ kahene tuba

Kuldkaru mõis asub 4 km kaugusel merest. Pakutakse privaatset majutust hubastes ja värviküllastes tubades. Külastajate käsutuses on ka köök ja väliterrass grillimisvõimalusega. Tasuta WiFi-ühendus on saadaval avalikes kohtades. Kõikidel tubadel on juurdepääs jagatud vannitoale. Mõnedes tubades on kamin. Kuldkaru mõisas on saun, terrass ja ühisköök. Lisaks on olemas ühine puhketuba koos LCD-televiisoriga ja müügiautomaat.

Koduleht: www.facebook.com/Kuldkaru-mõis

12. MÄETAGUSE MÕIS

Hind alates 70€ kahene tuba

Mäetaguse Mõisa Hotell & Spa asub Ida-Virumaal Mäetagusel ja pakub majutust tubades, kus on kaabeltelevisioon, töölaud ja tasuta WiFi-ühendus. Hotellis on spaa ja tervisekeskus.
Hotellis on 24 tuba skandinaavia stiilis interjööriga – kõikides tubades hommikumantlid spaa tarbeks, dušš või vann, tualett, TV ja telefon. Hotelli juurde kuuluvas Supelmajas asub spaa ja saunad (soome, auru-, infrapuna- ja privaatsaun). Spaa pakub hoolitsusi täiskasvanutele ja lastele. Lisaks saad kasutada lasketiiru, valgustatud suusa- ja matkaradasid, laenutada kõnnikeppe ja jalgrattaid või rentida ATV-sid.

Tõllakuuri restoranis saab maitsta kohaliku varjundiga Euroopa roogasid. Hommikuti pakutakse hommikusööki Rootsi lauas. Saadaval on pakitud lõunad ja toateenindus ning ka eraldi asetsev grillimisala.
Hotell asub vaikses piirkonnas, eemal suuremate linnade melust. Lähim linn, Jõhvi, jääb 15-minutilise autosõidu kaugusele ning Narva jääb umbes 50-minutilise autosõidu kaugusele.

Koduleht: www.moisahotell.ee

13. SAKA MÕIS

Hind alates 80€ kahene tuba

Saka mõis on väike ja romantiline mõisakompleks ainulaadse Ontika pankranniku serval, keset imekaunist loodust pakkudes suurepäraseid vaateid Soome lahele või pargile. Hotellikülastajate käsutuses on lisaks hotellimaja ja mõisahäärberi majutusele minispaa, basseiniala ja härrastemaja võlvkeldris asuv a´ la carte restoran.
Tube kaunistavad elegantsed tapeedid ning neis on puitmööbel ja satelliittelevisioon. Kõikides tubades on ka privaatne vannituba. Tasuta WiFi-ühendus on olemas restoranis ja kahes fuajees.

Spaas on mullivann, aurusaun ja Soome saun, mis paikneb Meretornis. Hotellist saab ka jalgrattaid, kõnnikeppe ja rannavarustust rentida. Saka mõisa avaras restoranis saab nautida peeneid Eesti ja rahvusvahelisi roogasid.

Koduleht: www.saka.ee

JÕGEVAMAA MÕISAD
14. KADRINA MÕIS


Hind alates 10-16€ inimene

Kadrina mõisa külalistemaja asub vaikses Kadrina külas, 3 km kaugusel Peipsi järvest, mis on suuruselt viies järv Euroopas. Majutusasutus tegutseb ajaloolises renoveeritud hoones, mis ehitati aastal 1773. Kõik toad on sisustatud klassikalises barokkstiilis.

Mõisa kõrval asub roheline park, kus külastajatel on võimalik mängida jalg- või võrkpalli. Kohapeal on ka väike järv, kus on võimalik kala püüda. Peipsi järvel, mis on tuntud veespordi harrastajate seas, on võimalik purjetada, veesuusatada või proovida veelauasõitu.
Hotellis on kolm sauna – üks asub sise- ja kaks välisruumides. Samuti on majutusasutuses ühiskasutatav köök, mida külastajad võivad kasutada.

Koduleht: pootsman.ee

15. KUDINA MÕIS

Hind alates 70€ kahene tuba

Tasuta WiFi-ühendusega Kudina mõis pakub lemmikloomasõbralikku majutust Kudinas. Kõikides tubades on satelliitkanalitega televiisor. Mõnedes tubades on istumisnurk, kus saab pärast tegusat päeva lõõgastuda. Samuti on olemas veekeetja. Tubades on privaatne vannituba, kus on vann või dušš. Lisaks on neis lameekraaniga televiisor.

Koduleht: kudina.webs.com/

16. KURSI JAHILOSS

Hind alates 49€ kahene tuba

Kursi Jahiloss on Kursi külas asuv renoveeritud 19. sajandi loss, mis jääb Pedja jõest 800 meetri kaugusele. Kõrgete lagedega tubades on puitpõrandad, tasuta WiFi-ühendus ja istumisnurk.
Kõik jahilossi toad on avarad ja klassikaliselt sisustatud. Privaatse või ühise vannitoaga tube kaunistavad Albert Gulki maalid. Tubades on ka antiikne tammepuust mööbel.

Hotellis Kursi Jahiloss on restoran Zum Manteuffel, kus pakutakse traditsioonilisi roogasid. Külalised saavad nautida eineid kollases muusika- ja konverentsisaalis või jahisaalis.
Kursi Jahiloss asub Alam-Pedja looduskaitsealast 6 km kaugusel. Külalistel on võimalus ümbruskonnas ratsutada ja jalgrattaga sõita. Samuti saab korraldada giidiga ekskursioone Alam-Pedja looduskaitsealale.

Koduleht: www.kursijahiloss.ee

JÄRVAMAA MÕISAD
17. EISTVERE MÕISA AIT


Hind alates 80€ kahene tuba

Maalilise Eistvere järve kaldal asub vanast Eistvere mõisa aidast rekonstrueeritud puhkemaja. Puhkemaja on sobiv paik pidulike ürituste ja seminaride korraldamiseks. Majas on 6 numbrituba. Avar park pakub võimalust pikniku pidamiseks või puude vilus jalutamiseks ja linnulaulu nautimiseks. Järves saab ujuda, kala püüda ja paadiga sõita.

Koduleht: www.eistvere.ee

18. EIVERE MÕIS
Hind alates 99€ kahene tuba

Unikaalne majutuseks renoveeritud neo-gooti stiilis Eivere mõis pakub ööbijale romantilist elamust. Eivere mõisas on kaunid saalid pulmade, koosolekute, konverentside ja muude tähtsate sündmuste korraldamiseks. Eivere mõisa avarates tubades on kõik kaasaegsed mugavused. Kõik toad on unikaalsed ja sisustatud 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi alguse stiilis. Mõisas toitlustatakse kohalikust toorainest tehtud toiduga.

Ümbruses on palju vaatamisväärsusi, sealhulgas ajalooline Paide linn, lisaks on ümbruskond ideaalne matkadeks ja jalgrattasõitudeks.

Koduleht: eivere.com


19. TORI MÕIS

Hind alates 60€ kahene tuba, avatud ainult ettetellimisel

Tori mõisa kodumajutus asub Järvamaal Türi vallas. Mõisa korrastamineviidi lõpule 2013. aastal ja renoveeriti hoone viimane osa. Samuti korrastati suur osa Tori mõisa pargist. Täna pakub kaunis mõisamiljöö ööbimisvõimalust kümnele rändurile. Mõisa saali on võimalik kasutada seminarideks, kontsertideks jmt (mahutab kuni 50 in).
Huvitav teada: Renoveerimise käigus leiti ka telliskivisse talletatud paruni armastatud koera käpajälg, mis on külalistele vaatamiseks välja pandud koridori seinal.

Koduleht: torimanor.com

SAAREMAA MÕISAD
20. KOTLANDI MÕIS


Hind alates 700€ puhkemaja

Kotlandi mõisa (ajalooliselt Gotlandi) häärber asub Kuressaarest 29,5 km kaugusel, Kotlandi külas. Külastajaid ootab 1844. aastal ehitatud, värskelt ja autentselt renoveeritud Eesti ainus rookatusega mõisahäärber, mille südameks ja uhkuseks on veel Põhjasõja-aegsete alusmüüridega mantelkorsten, milles hetkel asub stiilne ja omanäoline köök.

Renoveeritud Kotlandi mõisa häärber on kohandatud maitsekalt kõikide mugavustega peresõbralikuks puhkemajaks, säilitades ja eksponeerides ajaloolist interjööri. Kolme pere ühispuhkuseks on seitsme magamistoa (koos lisavooditega 16 voodikohta), kolme vannitoa, mantelkorsten-köögi, puhketoa ja veranda-söögitoaga mõisas lahedalt ruumi.

Koduleht: www.saaremajutus.ee/

21. PIDULA MÕIS

Hind alates 55€ kahene tuba

Pidula mõis asub Saaremaal, 35 km Kuressaarest põhjapoole, Tagalahe ranna ja Saaremaa süvasadama läheduses. Pidulat on ürikutes mainitud juba 16. sajandil. Saaremaa rüütlimõisate hulgas on ta üks kõige paremini säilinutest. Kaasaegne Pidula pakub esmaklassilist majutust. Hetkel majutatakse külalisi mõisa kõrvalhoones, Valitsejamajas. Hoones on 6 kahekohalist numbrituba ning söögisaal. Toad on ruumikad (kuni 27 m2) ning varustatud en suite mugavustega.

Mitmekülgset tegutsemist leidub nii perede, abielupaaride kui ka jahimeeste jaoks. Suvel on võimalik teha jalgrattaekskursioone, käia meres ja järvedes ujumas ning avastada Saaremaa võlusid. Hilissuvel saab käia marjul ja seenel, hiljem jahil, talvel suusatada. Mõisa suur park kutsub jalutama kuuvalguses, pärast suurepärast gourmet-õhtusööki.

Koduleht: www.pidula.ee

22. PILGUSE MÕISA KÜLALISTEMAJA

Hind alates 64€ kahene tuba

Pilguse Mõis on loonud võimaluse nautida meeldivas keskkonnas unustamatuid elamusi. Õdusad toad toovad kosutava une, hoolikalt koostatud menüü pakub maitseelamusi ning seiklused ja saunad värskendavad vaimu.

Pilguse mõisa rajamist alustas 16. sajandil perekond Billinghusen. Mõisa renoveeritud karjakastellis asub hubane külalistemaja. Pilguse Mõis pakub majutust kahekohalistes tubades ja suurematele seltskondadele kuni 5 kohalistes stuudio tüüpi tubades. Aktiivseks ajaveetmiseks pakume loodusretki, allveesukeldumist, ratsutamist, meeskonnamänge ning palju muud põnevat.

Koduleht: www.pilguse.ee

23. PÄDASTE MÕIS

Hind alates 225€ kahene tuba

Pädaste mõis asub Muhu saare lõunatipus Lääne-Eesti ranniku vahetus läheduses. Tallinn jääb majutusasutusest kõigest 2-tunnise autosõidu kaugusele. Mõis pärineb 16. sajandist.Täielikult renoveeritud mõisas tegutseb luksuslik hotell ja spa-kompleks. Pädaste Mõis pakub külastajatele majutuseks 24 eripärast tuba, alustades hubastest tubadest Tõllakuuris ja lõpetades suursuguste ruumidega Härrastemajas. Talveaias avatud restoranis serveeritakse Eesti kööki. Maitsetaimed ja aedviljad pärinevad mõisa enda aiast.

Kuigi mitte millegagi tegelemine on Pädastes paljudele meelepärane ja kauaoodatud ajaveetmine, on pakkuda valikuid ka pisut enamast aktiivsusest huvitatud külalistele. Soovi korral organiseeritakse külastajale ratsaretk rannal, paadisõit päikeseloojangul või piknik Armastuse saarel.
Oluline teada! 27. oktoobrist 2015 kuni 17. märts 2016 on Pädaste Mõis iga-aastasel talvepuhkusel. Mõis on siiski avatud kesk-talvisel perioodil 25. detsembrist kuni 11. jaanuarini ning kutsub oma külalisi osa saama Muhu Talve Võlumaast.

Koduleht: www.padaste.ee

PÄRNUMAA MÕISAD
24. OIDREMAA MÕIS


Hind alates 44€ kahene tuba

Oidremaa mõis asub Oidrema külas Pärnumaa ja Läänemaa piiril, soode ja rabade keskel. Külla on oodatud eelkõige need, kes oskavad rõõmu tunda ümbritsevast loodusest. Mõisa ümbruskond pakub palju põnevat salumetsade, tammikute, kadastike, Kalli-Nedrema puisniidu ja Soontagana maalinna avastamisel. Mitte väga kaugel on Matsalu Rahvuspark oma linnurohkusega.

Tegemist on majutusega koduses keskkonnas, kus on võimalik suhelda vahetult pererahvaga. Kodumajutuse avalikes kohtades on saadaval tasuta WiFi-ühendus. Majutusruumides on küte ja kirjutuslaud. Vannituba on ühine. Kõikidest tubadest avaneb vaade aiale.
Oidremaa mõisal on aed, kus saab eelneva soovi korral kasutada grillimistarbeid. Lisaks on kohapeal ühine puhkeruum.

Koduleht: www.oidremaa.ee

TARTUMAA MÕISAD
25. ALATSKIVI LOSS


Hind alates 80€ tuba

Majutusasutus Alatskivi Loss asub 16. sajandist pärit lossis, mis 19. sajandil ehitati ümber uusgooti stiilis. Alatskivi lossi teisel korrusel on valminud neli tuba, mis pakuvad majutusvõimalust kokku kaheksale külalisele. Kõige luksuslikumas toas, tornitoas, on voodi nurgatornis. Kaks tuba, kammerteenri ja guvernandi tuba, on võimalik ühendada vajadusel üheks peretoaks.

Kõik toad on avarad ning kujundatud puidust elementidega. Kõikides tubades on privaatne dušinurgaga vannituba ja tasuta WiFi-ühendus. Hotelli restoranis serveeritakse hommikusööki Rootsi lauas. Lisatasu eest pakutakse massaaže.
Majutusasutust ümbritsevad järved, millest lähim on Alatskivi järv ja mis asub lossist 200 meetri kaugusel.

Koduleht: www.alatskiviloss.ee

VÕRUMAA MÕISAD
26. ROGOSI MÕISA KÜLALISTEMAJA


Hind alates 40€ kahene tuba

Lõuna-Eestis paiknev 400-aastane Rogosi mõis on ümbritsetud Haanja looduskaitseala järvede, mägede ja metsadega. Mõis kujundati ümber kaasaegseks külalistemajaks koos koolitus- ja puhkekeskusega.

Rogosi mõisa toad on lihtsalt sisustatud, kuid samas on tähelepanu pööratud detailidele. Näiteks tubades olevad nagid pärinevad mõisa väikesest puusepatöökojast. Tubades ei ole televiisorit või raadiot, mis tagab teile vaikse ja häirimatu siinviibimise.
Rogosi mõis pakub traditsioonilisi Eesti toite, mida saate nautida ajaloolise mõisa atmosfääris.

Kaunis Lõuna-Eesti maastik ja kaugus suurematest linnadest muudavad viibimise selles ajaloolises 17. sajandi hoones väga eriliseks.
Mõis paikneb Läti ja Venemaa piiride lähedal vähese asustusega paigas. Samas on siin võimalik nautida ilusat loodust ning erinevaid kultuurilisi vaatamisväärsusi. Ainulaadne vaatamisväärsus on Suur Munamägi, oma 318 meetriga on see kõrgeim “mägi” Baltikumis. Järved on ideaalsed ujumiseks ja kalapüügiks. Ümbruskonnas on mitmeid matka- ja jalgrattateid. Murdmaasuusatamisega saate tegeleda lähedal asuvas Haanja suusakeskuses.

Koduleht: www.rogosi.ee/rogosi-mois/

PÕLVAMAA MÕISAD
27. MOOSTE MÕISA KÜLALISTEMAJA


Hind alates 20€/ külastaja

Mooste Mõisa külalistemaja iga klassikaliselt sisustatud tuba on kujundatud puitelementidega, sealhulgas puittaladega. Vannituba on ühiskasutatav. Mooste Mõisa külalistemaja asub Mooste järve kaldal. Külalistemaja paikneb endises puidutööstuse töökojas ja kuulub ajaloolise Mooste Mõisa koosseisu. Kivist ja telliskividest valmistatud külalistemaja tubades on tasuta WiFi-ühendus.
Mooste Mõisa külalistemaja ümbritseb Inglise stiilis aed. Külalistemajas on saadaval grillimisvahendid ja jalgrattalaenutus. Hommikusööki serveeritakse söögitoas.

Restoran Viinavabrik ja veinikelder asuvad külalistemajast 250 meetri kaugusel. Põlva linn on 15 km kaugusel.

Koduleht: www.moostemois.ee/Kulalistemaja

28. MOOSTE VIINAVABRIKU KÜLALISTEMAJA

Hind alates 79€ kahene tuba

Mooste Viinavabriku külalistemaja paikneb 1909. aastast pärit hoones. Mooste Viinavabriku teisel korrusel asuvad külalistemaja kõigi mugavustega hubased numbritoad, mis on oma nimed saanud vabrikus töötanud viinameistrite järgi. Külalistemajas on 6 kahekohalist numbrituba ja üks minisviit. Külalistemajas on elegantsed tasuta WiFi-ühendusega toad. Majas on saalid, mis sobivad konverentside, koolituste, pulmapidude ja teiste sündmuste korraldamiseks, lisaks sauna ja mullivanni kasutamise võimalus.

Mooste Viinavabriku külalistemajal on aed, kus on grillimisvahendid. Restoranis serveeritakse hommikusööki Rootsi lauas ning saadaval on ka söögipakid lõunaks. Baaris saab erinevaid külmi jooke mekkida.
Viinavabriku ainulaadne hoone asub rohelises ümbruskonnas, kus on palju matkamisvõimalusi. Järve ääres saab erinevaid veespordialasid harrastada. Lisaks korraldatakse kohapeal vabas õhus fotograafiakursusi.

Renoveeritud ajaloolise Mooste mõisa Viinavabrik on koduks Eesti Fototurismi Keskusele. Võimalus on kasutada fotoateljeed, tellida fotokoolitusi ja retki loodusesse koos fotograafiga.

Koduleht: www.viinavabrik.ee

VALGAMAA MÕISAD
29. HOTELL CANTERVILLA LOSS


Hind alates 65€ kahene tuba

Cantervilla Loss on juugendstiilis mõisahoone, mis paikneb maalilisel maavaldusel, kus on kalatiik. Vana mõisakompleks on restaureeritud ja kohandatud tänapäeva nõuetele vastavaks, samas on säilinud vana hõng ja mõisale omane glamuur. Pilkupüüdvat peahoonet täiustab hurmav vaade järvele ja kaunis loodus, pakkudes rohkesti elamusi ja vabaaja sisustamise võimalusi.

Kõik Cantervilla toad on sisustatud antiikmööbliga ning tubades on televiisor ja dušiga vannituba. Tubadest avanevad vaated hotelli ümbrusele. Kohapeal ootavad teid sisebassein, tasuta WiFi-ühendus, saun, spaa ja kunstigalerii.

Hotelli suures ja rohelises aias on grillimisvahendid, minigolfirada ja tiik, kus külastajad saavad kalastada või kanuuga sõita. Spaa ja tervisekeskuse juurde viib peahoonest maa-alune käik. Seal on ujumisbassein, saun ja mullivann. Hommikusööki Rootsi lauas serveeritakse puhketoas.

Koduleht: www.cantervilla.ee/

30. PÜHAJÄRVE MÕIS

Hind alates 75€ kahene tuba

Pühajärve mõis, tänane Pühajärve Spa & Puhkekeskus, kuulus 1376. aastast rüütlitele Hermann ja Otto von Uexküllile. Mõisa nimi oli tollal Wollust. Aastast 1836 sai rüütlimõis uue omaniku krahvinna von Stackelbergi soovil nimeks Heiligensee (Pühajärv).

Tänane Pühajärve Spa & Puhkekeskus on ümbritsetud kauni pargiga ning pakub tube ja sviite koos rõdu ning põrandaküttega vannitubadega. Spaa-alal on suur bassein ja jõusaal. Lisaks on seal saadaval erinevad massaažid ja iluhooldused. Kohapeal on ka 4 rajaga keeglisaal.
Olemas on à la carte restoran, baar ja kohvik. Toitude valmistamisel kasutatakse orgaanilisi köögivilju ja muid tervislikke tooteid. Avalikes kohtades on saadaval tasuta WiFi-ühendus.

Koduleht: www.pyhajarve.com

31. SANGASTE LOSSI HOTELL

Hind alates 89€ kahene tuba

Sangaste loss on ehitatud 1880. aastal. Tegemist on Inglismaal paikneva Windsori lossi koopiaga. Hotell pakub stiilseid tube, kus on elegantne mööbel ja tänapäevane vannituba. Sangaste lossi hotell pakub majutust 16 toas 32 inimesele. Toad on kahe-, kolme- ja neljakohalised.

Tubade stiilse interjööri loovad algupärased ja ajaloolised puitpõrandad ning käsitsi maalitud keraamilised ahjud. Igas vannitoas on tasuta tualetitarbed. Mõnedel tubadel on rõdu. Saadaval on tasuta WiFi-ühendus.
Hotelli ümbritseb kaunis park, kus kasvab 250 erinevat liiki puid. Olemas on ka maaliline tiik, millel on võimalik kanuuga sõita. Külalised saavad lõõgastuda terrassil, kus on grillimisvahendid.

Restoranis pakutakse laia valikut à la carte roogasid, mis on valmistatud kohalikust toorainest. Hommikusööki Rootsi lauas serveeritakse söögisaalis. Hommikusööki on võimalik ka tuppa tellida. Peale selle on hotellis kohvik ja baar.
Huvitav teada: Teise Maailmasõja ajal hoiti lossi ballisaalis hobuseid ning tuld tehti otse põrandal, jahisaali tinaraamidega aknad sulatati haavliteks. Lossis on tegutsenud ka pioneerilaager.

Koduleht: www.sangasteloss.com/

32. TAAGEPERA LOSS

Hind alates 61€ kahene tuba

Rohkem kui 100 aasta eest ehitatud Taagepera lossi ümbritseb kaunis park, mis sobib ka sportimiseks. Hotellis on stiilsed tasuta WiFi-ühendusega toad ja saun.
Lossi kõigis tubades on klassikaline sisustus, puitmööbel ja vaipkattega põrandad. Samuti on tubades televiisor, töölaud ning privaatne vannituba, kus on vann või dušš.

Külalised võivad professionaalset massaaži tellida või õues võrkpalli mängida. Kohapeal saab ka jalgrattaid laenutada ning ümbruskonnas on suurepärased võimalused rattasõiduks. Personal aitab meeleldi külaliste aega sisustada, korraldades giidiga ekskursioone või jahiretki.

Restoranis pakutakse hommikusööki ja erinevaid à la carte roogasid. Aias on olemas grillimistarbed.

Koduleht: taagepera.eu/

Uudiste arhiiv