Suur kadritrall Eesti Vabaõhumuuseumis

18.11.2015
Eesti Vabaõhumuuseum kutsub sel pühapäeval, 22. novembril kõiki suuri ja väikeseid kadripäeva trallile, et laulu ja tantsu saatel end toredaks rahvakalendripühaks ette valmistada.

Temaatilised tegevused toimuvad vabaõhumuuseumi taludes 22. novembril kell 11.00-15.00. Just selle ürituse jaoks loodud tantsuline jalutuskäik „KADRISeENDID“ algab kell 12.00 ja 13.00 Kuie kooli juurest. Jalutuskäiku veab eest tantsuklubi Koit, kõik soovijad saavad sellest osa võtta. Jalutuskäigud lõpevad kell 12.30 ja kell 13.30 Kolu kõrtsis, kus seejärel toimuvad lõbusad tantsutunnid.

Sepa talus räägitakse, kuidas kadrisante vastu võtta ning miks neid oodata tasub. Härjapea talus valmivad kadripäeva piduroad. Pulga tallu on sattunud kaks tõelist kadrisanti, kellel napib sandijooksmiseks kaaslasi. Kell 11.30, 12.30, 13.30 ja 14.30 saab nendega koos trallitada. Vahepeal aga harjutavad kadriõhtut ootavad perenaised Pulga talus kadrilaule ja õpetavad neid teistelegi.

Kuie koolis saab meisterdada oma kadrisandi kostüümi juurde sobivaid kaunistusi. Lau külapoest saab aga kadriõhtuks varuda sandikskäijatele head ja paremat ning külapoe elutoas saab igaüks endale ilusa värvilise maski meisterdada. Setu talus saab vaadata „Eesti rahvakalendri“ saatesarja osa „Kadripäev“.

Kolu kõrts pakub söögiks maitsvaid kadripäevaroogasid ning ootab külalisi kella 20ni.

Ürituse üksikpileti hind on 6 eurot, sooduspilet maksab 4 eurot ning perepilet 12 eurot. Ürituse täpsema kava leiab Eesti Vabaõhumuuseumi kodulehel www.evm.ee.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv