Tartu Ülikooli muuseum ootab avastama Tartu südant Toomemäge

01.07.2015
Alates 4. juulist pakub Tartu Ülikooli muuseum taas igal laupäeval üksikkülastajatele Tartu ühe sümboli Toomemäe ekskursioone. Laupäevastel ekskursioonidel saab osaleda augusti lõpuni.

Ringkäigul tutvutakse Toomemäe erinevate kihistuste, sümbolhoonete ja monumentidega. 45-minutilise ekskursioonil tuleb juttu nii Toomemäel asunud linnusest, Tartu esmamainimisest, Tartu piiskopriigist kui ka teaduskeskuse kujunemisest tänapäevani välja.



Ekskursioonid toimuvad laupäeviti kell 12 eesti keeles ja kell 14 inglise keeles. Kogunemine toimub Tartu Ülikooli muuseumi fuajees, ajaloolises Toomkirikus.

Lisaks Toomemäe ekskursioonidele kutsub Tartu Ülikooli kunstimuuseum sel suvel külastama ajaloolist auditooriumit ülikooli peahoones. Peale eestikeelset Toomemäe ekskursiooni, igal laupäeval kell 13, saab tegevusjuhendaja saatel tutvuda ajaloolise keemiaauditooriumiga, kus on ainulaadsena säilinud 19. sajandi interjöör. Ringkäik algab kunstimuuseumist ning kestab umbes 20 minutit.

Ekskursioonidel osalemiseks ei ole vaja ennast eelnevalt registreerida. Nii Toomemäe ekskursiooni kui ka Tartu Ülikooli kunstimuuseumi ringkäiku saab tellida ka gruppidele.

Lisainfo:
Liina Kalamees
turundusspetsialist
Tartu Ülikooli muuseum
tel +372 5689 2897
liina.kalamees@ut.ee
www.muuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv