Tartu Ülikooli muuseumis räägitakse unest ja unehäiretest

21.05.2015
25. mail kell 17.15 toimub Tartu Ülikooli muuseumis Toomemäel populaarteaduslik teeõhtu, kus sel korral on külas TÜ unemeditsiini teadur Marlit Veldi, kes räägib teemal "Uni ja unehäired".

Une ja sellega seonduva tundmine võimaldab inimesel olla õnnelik, puhanud ja rõõmus. Vaatamata sellele, et kiirel ajal tundub uni puhas ajaraiskamine, on uni organismile sama vajalik nagu toit või õhk.

„Et inimene magab umbes kolmandiku oma elust, peavad ka teadlased unehäireid ja vähest magamist uueks, nüüdisajal järjest enam levivaks tervise riskiteguriks,“ avab teemat Veldi. „Seejuures on kurb tõde, et enamik inimesi ei ole sellest piisavalt teadlikud ja paljud unehäired jäävad vajaliku tähelepanuta, ehkki suurt osa neist on võimalik tulemuslikult ravida.“

Veldi sõnul on kahe silma vahele jäänud seegi, et unesse tuleb suhtuda loovalt ja individuaalselt: nii nagu ühe pere lastel pole ühesugust uneaega, ei saa ka vanem inimene enam kunagi magada nagu laps.

Teeõhtutel osalemine on kõigile huvilistele tasuta ning mõnusaks olemiseks pakutakse lisaks huvitavale loengule ka teed ja küpsiseid.

Lisainfo:
Urmet Paloveer
programmijuht
tel 5665 7006
urmet.paloveer@ut.ee
www.muuseum.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv