Paastukuu Eesti Vabaõhumuuseumis

04.03.2015
Märts on Eesti Vabaõhumuuseumis laste kuu! Märtsikuu neli pühapäeva (8., 15., 22. ja 29. märts) on pühendatud lastele. Pühapäeva lastehommikud algavad kell 11 kontserdiga Kolu kõrtsi tallis. Taludes saab meisterdada ja mõistatusi lahendada, Kuie koolis sule ja tindiga postkaarte kirjutada. Kolu kõrts pakub laste menüüd!

6.–8. märtsil küpsetatakse Härjapea talus leiba – sel hooajal eelviimast korda! Reede pärastlõunal panevad perenaised käärima juuretise ja seavad taigna eelkergituseks valmis. Laupäeva hommikul sõtkutakse, siis peab tainas leivaastjas veel veidi kerkima ning alles seejärel pannakse leivad ahju küpsema. Selleks, et leib maitsev saaks, tuleb seda kasuka all pehmendada. Pühapäeval saab maitsta hääd rukkileiba! Värsket isetehtud rukkileiba ja juuretist saab kaasa osta Kolu kõrtsist.

6.–8. ja 20.–22. märtsil õpetab käsitöömeister Taimi Puus Lau poe õmblejanna toas, kuidas teha rõivastele tikandeid. Õpitoas osalemiseks palume registreerida telefonil 53 451 660. Osalemine muuseumipiletiga.

11. ja 12. märtsil toimub vabaõhumuuseumis seminar ja töötuba „Digitaalse kultuuripärandi taaskasutamine – teenuste arendamine ja muuseumikogemuse avardamine“, kus räägitakse kultuuripärandi avaandmete kasutamisest. Täpsem kava ja registreerimisinfo muuseumi veebist www.evm.ee.

25. märtsil tähistame paastumaarjapäeva! Selleks ajaks pidid naiste tubased käsitööd lõpetatud olema, naised võisid end valgete riietega ehtida, kõrtsi minna, puna juua ja tulevikku ennustada. Ühtlasi peeti paastumaarjapäeva kui kevade algust. Eesti Vabaõhumuuseumis tähistame paastumaarjapäeva jalutuskäigu ja päikese tervitamisega hommikul ja traditsiooniliste tegevustega kogu päeva jooksul.

Praktilised koolitused - 9. märtsil toimub Kanuti ruumides muuseumide kuraatoritele, säilitajatele ja varahoidjatele mõeldud klaasesemete säilitamise koolitus. 19. märtsil saab vabaõhumuuseumis osaleda nõuande neljapäeval, kus teemaks portselani ja fajanssi hoidmine ja puhastamine. 20. märtsil toimub tekstiilipäev ja 28. märtsil taluaiapäev, mis tutvustab 1920.-30. aastate aianduse trende ja traditsioone. Täpsem kava ja registreerimisinfo muuseumi veebist.

Talvehooajal ootame külastajaid igal päeval kell 10-17. Avatud on muuseumi park, käsitööpood, Kolu kõrts, Lau külapood, Kuie kool, Härjapea ja Sepa talud. Olenevalt lumeoludest saab sõita kas saani või hobuvankriga.

Piletihinnad: tavapilet 5 eurot, sooduspilet 3 eurot, perepilet 10 eurot.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Vabaõhumuuseumi tee 12, Tallinn, Harjumaa www.evm.ee näita numbrit

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv