Hullu Teadlase märtsikuu eksperimendid on pühendatud jõule, päikesevarjutustele, ajale ja kasvamisele

26.02.2015
Igal laupäeval kell 11 ootab Hull Teadlane kõiki suuri ja väikeseid põnevatele eksperimendihommikutele. 7., 21. ja 28. märtsi eksperimendihommikud toimuvad Tartu Ülikooli muuseumis asuvas Hullu Teadlase kabinetis, 14. märtsil on aga kõik oodatud eksperimente uudistama Tartu tähetorni.

7. märtsil on teemaks jõud. Saame teada, kuidas on jõud seotud liikumisega ning uurime erinevaid jõuallikaid. Avastame, kui palju läheb sportlastel jõudu tarvis ja kuidas jõudu säilitada.



14. märtsil avastame päikesevarjutusi. Tartu tähetornis toimuval eksperimendihommikul uurime, kuidas tekib päikesevarjutus ja miks ei tohi seda palja silmaga vaadata. Meisterdamise käigus saame teada, kuidas liiguvad Maa, Kuu ja Päike.

21. märtsil on teemaks aeg. Uurime erinevaid aja mõõtmise vahendeid, saame teada, miks on maailma erinevates paikades kellaaeg erinev, ning valmistame ise ühe vahva kella.

28. märtsil räägime kasvamisest. Saame teada, mida on taimedel ja loomadel kasvamiseks tarvis. Uurime küünte ja juuste kasvamist ning paneme ennast proovile taimede kasvatamises.

Kõige suurematel Hullu Teadlase sõpradel on võimalik lisaks üksikpiletile osta eksperimendihommikule ka 10 korra ning aastapileteid, mis maksavad vastavalt 12 € ja 25 €.
Eksperimendihommiku ühekordne külastus maksab alates veebruarikuust kõigile 2 €.

Lisainfo: www.muuseum.ut.ee
www.hullteadlane.ut.ee

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Tartu, Tartumaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv