Muusik Seif jõuab üle aastate taas Pärnusse

08.06.2011
80ndate aastate üks menukamaid ja mitmekülgsemaid rokkansambleid Muusik Seif tähistab 22. juunil Pärnu Kuursaalis oma 30. sünnipäeva, Tõnis Mägiga koos astub lavale ka Ott Lepland.

Bändi trummari Jaak Aheliku sõnul mängitakse suvepealinna publikule lugusid 1983. aastal ilmunud plaadilt „Mäe kaks nõlva“. Mägi kinnitusel tulevad esitamisele kõik omaaegsed menulood ja ka täiesti uued laulud ning üllatused.

Lisaks Muusik Seifi juubelile peab samal päeval, 22. juunil sünnipäeva ka Ahelik ise.

Ahelik meenutas, et ansambli hiilgeaegadel anti Venemaal kuni 300 kontserti aastas, millest väiksemad saalid olid tuhandepealised ja suuremad kuni 50 000 pealtvaatajaga. „Keskeltläbi esines Muusik Seif kuue aastaga umbes miljoni inimese ees,“ rääkis Ahelik.

Ka Mägile on kõige eredama elamuse jätnud tuuritamine Nõukogude Liidus, mida ta nimetab raskeks, kuid alatiseks mällu sööbinud ajaks. „Miks raske, küsite? Kas või seetõttu, et oli päevi, kus tuli teha viis kontserti päevas. Samas oli Vabade Riikide Liidu elu selline absurd, et sulg tõgub kõike seda sürreaalsust kirjeldamast,“ nentis Mägi.

Üle 25 aasta varjusurmas olnud kollektiiv andis viimati Pärnus kontserdi 2009. aasta juunis, kui tuuritati mööda Maarjamaas koos Ultima Thulega. „Kuna Pärnu on olnud mingi aeg ka mu kodulinn ning siin elavad minu lähedused, on emotsioonid just siin esinemiseks täitsa olemas,“ rääkis Mägi.

Muusik Seifile lubab oma sünnipäevatervitused tuua ka Ott Lepland, keda Mägi nimetab üheks käesoleva aja parimaks Eesti meeslauljaks. „Olen Ottiga korra koos esinenud, möödunud suvel Kuressaares. Nii palju, kui ma ta jutust aru olen saanud, meeldib talle Muusik Seif ja tõenäoliselt laulame koos vähemalt „Kuldaega“ ja „Veenust“.

Muusik Seifi 30. tegutsemisaasta täitumisele pühendatud kontsert toimub Pärnu Kuursaalis veefestivali Watergate raames 22. juunil ja lõpetab ühtlasi Kuursaali sünnipäevanädala.

skoor

-

Ole esimene, kes lisab kommentaari Anna hinnang

Pärnu, Läänemaa

Pärnu, Läänemaa

Saada e-mail

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Uudiste arhiiv