Hinkaali Maja / Tutvustus
Hinkalid ei ole hoopiski mitte lihtsalt tohutu suured pelmeenid, nagu arvavad need, kes gruusia köögist midagi ei tea. Mis pelmeenid?! Ka tiibetlastele ei meeldiks, kui keegi ütleks nende momode kohta „pelmeenid". Hinkalid on hoopis teine tera. Sellele „terale" ongi pühendatud meie uus söögikoht Tallinnas, maaliinide bussijaama kõrval.Hinkalid sarnanevad välimuselt tõepoolest pelmeenidega. On olemas ka sõna „hinkalibaar", umbes nagu „pelmeenibaar". Kuid hinkalitaignasse ei panda muna, seepärast omastab magu hinkaleid kergemini. Peale selle näeb traditsioon ette, et hakkliha, mida hinkalitesse pannakse, tehakse valitud lambalihast - pelmeenide kohta seda praegusel ajal enamasti öelda ei saa. Üks selle hakkliha peamisi koostisosi on kindza. (Seda taime nimetatakse ka koriandriks.) Grusiinlased on vürtside alal asjatundjad - kindza soodustab seedimist ja teeb lambaliha kergemini omastatavaks, lisaks aitab ta terve hulga haiguste vastu. Serveerimisel lisatakse hinkalitele musta pipart, mis hävitab mikroobe ja tugevdab immuunsust. Näete siis, mis on hinkalid! Lihtne toit, aga kasu kui palju!
Õigeid hinkaleid saab nüüd maitsta „Hinkaali Majas". Kui soovite kiiresti ja tervislikult einestada, siis unustage kiirtoit. Tulge grusiinlaste juurde, nende toit on tehtud südamega!
Anna hinnang
Kommentaarid
Parimad hinkaalid Tallinnas! (23.07.2014)
Viimane kommentaar:
"Parimad hinkaalid Tallinnas! (5.0)" Anna hinnang